Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ 40ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ




Έγραψε η εφημερίδα «Σερραικό Θάρρος» του σαββατοκύριακου 01-02/ Φεβρουαρίου 2014 τα εξής :

Την περασμένη Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου Σερρών τελέστηκε το 40νθημερο μνημόσυνο του Νικολάου Χρηστίδη. Πολλοί Σερραίοι, φίλοι, συγγενείς παραβρέθηκαν. Ο Νικόλαος Χρηστίδης διακρινόταν για την κοινωνική του προσφορά ενώ παράλληλα ανέπτυξε πλούσια συγγραφική δραστηριότητα. Υπηρέτησε ως Δικαστικός Υπάλληλος επί 35 χρόνια στη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Σερρών απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1981 με βαθμό Διευθυντού Α΄ (Γραμματέας Εφετών).
Με συνοδοιπόρο της ζωής του Άννα Στόγιου, σχεδιάστρια, υπάλληλο στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών απέκτησε δυο παιδιά, την Αικατερίνη, η οποία είναι καθηγήτρια Μουσικής και τον Χρήστο που είναι γεωπόνος.
Για την κοινωνική του προσφορά του απονεμήθηκαν κατά καιρούς διάφορες τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια. Διετέλεσε πρόεδρος του ιστορικού ομίλου «Ορφέας» και πολλών άλλων συλλόγων όπως του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, του Ροταριανού Ομίλου, της Επιτροπής Εθνικού Σταδίου Σερρών, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας της Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματίων Σερρών. Εξέδωσε πολλά βιβλία, περίπου 20.
Το τελευταίο Βιβλίο που εξέδωσε το 2012 είχε τον τίτλο : «Οι Δρόμοι των Σερρών και η ονοματολογία των». Είχε αφιερώσει το τελευταίο του Βιβλίο στην πόλη των Σερρών την οποία τόσο αγάπησε : Αφιερώνεται στην πόλη των Σερρών που τον επόμενο χρόνο 2013 γιορτάζει τα 100 χρόνια από απελευθέρωση της  

 Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΕΡΡΑΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου