Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νέο βιβλίο με τίτλο «Οι δρόμοι των Σερρών και η Ονοματολογία των» από τον Νικόλαο Χρηστίδη




Με ένα νέο , χρήσιμο πόνημα ,  το 19ο σε αριθμό , με τίτλο «Οι δρόμοι των Σερρών και η Ονοματολογία των» , συνεχίζει το συγγραφικό και ιστορικό του έργο του ο πολυγραφώτατος και ακάματος ερευνητής της σερραϊκής μεταπολεμικλής πολιτιστικής ιστορίας ευπατρίδης , πατέρας μου Νικόλαος Χρηστίδης συμπληρώνοντας μια ακόμη προσφορά στη Σερραϊκή κοινωνία .
Ο συγγραφέας  όπως λέει ο ίδιος στο πρόλογο του βιβλίου , παρακινήθηκε στη συγγραφή του από την ανάγκη να γίνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό και όχι μόνο της πόλης μας, η σημασία που έχει η ονοματοθεσία των διαφόρων δρόμων της πόλης μας, ποιοι είναι αυτοί των οποίων τα ονόματα αναφέρονται καθώς και η σημασία των τοποθεσιών και των γεγονότων στα οποία αναφέρονται.
Η πόλη μας είναι πολύ εκτεταμένη με μεγάλο αριθμό δρόμων γύρω στους
600 και η ονοματοθεσία των περισσότερων έγινε από πολύ παλιά χρόνια και
πολλά στοιχεία της δεν υπήρχαν.
Στην αρχή του βιβλίου γίνεται αναφορά με  λίγα λόγια για την Μεγάλη Ιστορία της πόλης μας , καθώς και για το έμβλημα της πόλεως και των διαφόρων μεταλλίων που καθιέρωσε ο Δήμος για την επιβράβευση διαφόρων ατόμων για αξιόλογες πράξεις .

Αυτή η αξιέπαινη πρωτοβουλία τυπώθηκε και βιβλιοδετήθηκε στο τυπογραφείο των αδελφών Χαραλαμπίδη στις Σέρρες , τον Μάρτιο του 2012 , με έξοδα του συγγραφέα σε περιορισμένο αριθμό . Δεν διατίθεται στο εμπόριο .
Μπορεί όμως όποιος το επιθυμεί να το διαβάσει , κατεβάζοντας το , από την σελίδα της Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
Πατώντας εδώ : http://www.serrelib.gr/pdf/dromoiserron.pdf

Εναλλακτικά  πηγαίνετε στην σελίδα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών http://www.serrelib.gr/ πατήστε πάνω στο I love serres (Σέρρες) , τοπική ιστορία , κατεβείτε μέχρι κάτω Αγάλματα - Μνημεία – Δρόμοι και εκεί θα βρείτε το βιβλίο «Οι δρόμοι των Σερρών και η Ονοματολογία των» (υπάρχει μια φωτογραφία της πρώην οικίας του Συγγραφέα , το σπίτι του πατέρα του Χρήστου Χρηστίδη Ιατρού) , καθώς και το προηγούμενο βιβλίο του  ΑΓΑΛΜΑΤΑ & ΜΝΗΜΕΙΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου