Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ




Όπως έγραψε η εφημερίδα ΣΕΡΡΑΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ Υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα του Τουρισμού
 Φίλοι , συγγενείς, συνεργάτες θα συνοδέψουν σε λίγη ώρα στην τελευταία του κατοικία τον εν ζωή δραστήριο επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντίδη. Η εξόδιος ακολουθία θα ψάλλει στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Επταμύλων. Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα του Τουρισμού στο Νομό Σερρών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του δράση με τα Γραφεία Ταξιδίων «Κωνσταντινίδη» το 1959, ενώ το 1987 προχώρησε στην δημιουργία του ξενοδοχείου «Ελπίδα» στην οδό Μεραρχίας. Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Νομού Σερρών. Ο Νίκος Κωνσταντινίδης εξέπνευσε στις 11.30 το βράδυ της Πέμπτης 16 Απριλίου. Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Όλοι εμείς που σπουδάζαμε στην Βουλγαρία στα τέλη της δεκαετίας του 80 και τα μέσα του 90 του χρωστάμε πολλά.
Με τα λεωφορεία της εταιρίας Κωνσταντινίδη είχαμε εξυπηρετηθεί όλοι οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζαμε το διάστημα εκείνο στην γειτονική χώρα.
Ήταν ο συνδετικός κρίκος μας, με την πατρίδα, την πόλη μας, τους δικούς μας.
Ποιος δεν ταξίδεψε από μας με το ταξιδιωτικό πρακτορείο του ή δεν περίμενε να πάρει το δέμα του με τα πλυμένα ρούχα ή να στείλει τα άπλυτα στην μητέρα του, να πάρει το φαγητό του, τις πίτες του, τα γλυκά του, το χαρτζιλίκι του ;
Ποτέ δεν θα ξεχάσω κυρ Νίκο τότε που ήμουν φοιτητής στον Πύργο (Μπουργκας) που για το χατίρι της μητέρας μου Αννας Χρηστίδου είχες βάλει εβδομαδιαία γραμμή για να εξυπηρετείς όλα τα παιδιά αλλά κυρίως εμένα που ήμουν φοιτητής τότε εκεί.
Θα σε θυμάμαι πάντα
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου